For any assistance, call +32 2 515 08 44 or email we@iccwbo.be

Loading Events
This event has passed.

Het coronavirus, de brexit, cyberveiligheid: wat een tsunami in het bedrijfsleven!
Veerkracht is de eerste troef van de economische actoren om deze gebeurtenissen het hoofd te bieden. Maar kan een goed opgesteld contract u doeltreffende instrumenten aanreiken om veerkrachtiger te zijn ?

Deze twee webinars (8+15 maart, 11u-12u30) hebben tot doel u een aantal ideeën aan te reiken hieromtrent.

Het eerste onderwerp van deze eerste sessie zal uiteraard betrekking hebben op cybersecurity, één van de grootste uitdagingen voor moderne ondernemingen; vermindert het contract de risico’s die worden veroorzaakt door computerfraude? Wij denken van wel.

Het beheer van risico’s in verband met cyberbeveiliging en gegevensbescherming kan ook de vorm aannemen van een specifiek verzekeringscontract. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig dat soort producten aan. Welke risico’s worden doorgaans gedekt? Welke bijstand wordt geboden in geval van een schadegeval? Wat zijn de gevolgen voor commerciële contracten?

Het tweede thema zal meer specifiek gericht zijn op praktische problemen in verband met gegevensbeheer; wat als de gegevens van uw bedrijf worden doorgegeven aan een land buiten de Europese Economische Ruimte. Sinds het ‘Schrems 2’-arrest, waarbij de Privacy Shield ongeldig werd verklaard, is het zeer moeilijk geworden om persoonsgegevens naar de Verenigde Staten over te dragen. Hoe zit het met het Verenigd Koninkrijk?

Marc Beyens, voorzitter van het IBJ en lid van CEPANI, en Philippe Lambrecht, bestuurder-secretaris-generaal van het VBO evenals vice-voorzitter van CEPANI, presenteren samen de webinars.

8 maart 2021 (11.00-12.30 u.)

  • Hoe uw contracten verbeteren op het gebied van IT-risico’s? (FR)
    Marc Gouden (advocaat, Philippe & Partners / lid van CEPANI)
  • Hoe de uitdaging van gegevensoverdracht buiten de Europese Unie aanpakken? (NL)
    Patrick Van Eecke (advocaat & head of European data privacy practice, Cooley / Professor Law & Technology, Universiteit Antwerpen)

Taal:
Nederlands en Frans

Ik schrijf me hier in, op de website van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)